Jota sa suvom slaninom i kobasicom
Odlično jelo na kašiku za hladne dane, jota sa suvom slaninom i kobasicama. Idealna kombinacija koja krepi organizam pasulj ovom jelu daje sitost, a kiseli kupus preko potrebnu energiju i vitamine koji su nam svima u ovom zimskom periodu godine i više nego potrebni. A najbolje od svega je to što se kod pripreme ovog jela obično može skuvati veća količina pa tako imate ručak i za drugi dan, jer ovo jelo podgrijavanjem postaje još bolje i ukusnije.
Potrebno je:
1 glavica kiselog kupusa
200 gr pasulja ( može iz konzerve)
2 krompira
malo aleve paprike
1 glavica crnog luka
1 glavica belog luka
300 gr suve slaninice
200 gr dimljenih kobasica
lovorov list
so biber
Priprema:
Naliti malo vode i staviti da se dinsta oko 40 min. Dodati i mlevenog bibera. Kad se sve skuva voda ispari spojiti sve zajedno i izmešati.Dodati seckan beli luk i pustit da vri još 5-6 min. Naš ručak je gotov... Tako je ukusno Probajte...
No comments:
Post a Comment