Bakina kuhinja - praznična pogača
Vreme je za jednu pogaču, koja ima obavezno mesto na vašoj prazničnoj trpezi i uopšte se ne pravi teško. Raskošni izgled ove pogače, ne dozvoljava da se nazove nikako drugačije, nego praznična. Prelepog izgleda i još lepšeg ukusa. Ova fantastična pogača je zaista idealna za bilo koju vrstu proslave i sigurno neće proći neprimećena na vašem stolu.150 ml. jogurta
150 ml. mlakog mleka
70 gr maslaca ili margarina
soli
malo šećera
600-700 gr brašma
15 gr. kvasca
50 ml. ulja
3 jaja
Priprema:
Redjati u krug u okruglu tepsiju koju ste premazali puterom ili obložili pek papirom. Ostaviti da pogača poraste pa je namazati razmućenim jajetom i po želji posuti semenkama. Staviti u ugrejanu rernu na 200 stepeni C pa smanjiti na 180 stepeni. Na polovini pečenja prekriti folijom. Peći oko 40 min... Osećate kako se kuhinjom širi opojni miris primamljive pogače...Prijatno!
No comments:
Post a Comment