Bakina kuhinja - krompir koji će oduševiti i opiti vaše čulo ukusa /posno/
Ako volite pečeni krompir, onda je ovo pravi recept za vas. Ako uz to dodate neku salatu možete ga servirati kao lagani posni ručak. Pikantan, a u isto vreme hrskav, sočan i aromatičan uz dodatak posnog kačkavalja. Vrlo lako se priprema, rerna odradi svoj posao, a kad jednom probate verovatno više nećete menjati način spremanja krompira.
Potrebno je:
začin suvi
aleva paprika
ljuta paprika
beli biber
posni kačkavalj
ruzmarin
granule belog luka
majčina dušica
ulje
Priprema:
Krompir očistiti oprati i odseći vrh na jednoj strani. Zatim po dužini od polovine zaseći na 3-4 mesta, zakrenuti ga i ponovo da dobijete nasečene kocke ( pogledaj VIDEO) U činiju sipati malo ulja i dodati sve naseckane začine i dobro izmešati i puniti krompir u otvore na krompiru. Redjati u pleh tako da krompir stoji na onij ravnoj odsečenoj strani..
Još malo pouljiti i peći na 200 stepeni C oko 50 min. u rerni. Na polovini pečenja pokriti malo folijom da ne izgori,. Izvaditi iz rerne i malo preko krompira narendati posnog kačkavalja i vratiti u rernu još 10 min. Naš krompir je gotov i možemo uzivati u divnom ukusu ovog sjajnog krompira..Prijatno dragi moji uživajte !
Još malo pouljiti i peći na 200 stepeni C oko 50 min. u rerni. Na polovini pečenja pokriti malo folijom da ne izgori,. Izvaditi iz rerne i malo preko krompira narendati posnog kačkavalja i vratiti u rernu još 10 min. Naš krompir je gotov i možemo uzivati u divnom ukusu ovog sjajnog krompira..Prijatno dragi moji uživajte !
No comments:
Post a Comment