Bakina kuhinja - Sočan kolač sa lešnicima i jabukam
Vrhunska i ne previše zahtevna poslastica u kojoj ćete zasigurno uživati. Priprema se brzo i lako. Divan miris jabuka cimeta, vanile i lešnika. Kolač sa lešnicima i jabukama prosto se topi u ustima, tako je aromatičan, sočan i fin, preliven čokoladom svojim ukusom jednostavno oduzima dah.
Potrebno je:
1 čaša (od 200 ml) šećera
1 vanilin šećer
1 šoljica mleka (od 100ml)
1 šoljica jogurta
1 nepuna šoljica ulja
3 jabuke
malo cimeta
100 g mlevenih lešnika
2 šoljice brašna
1 prašak za pecivo
Za glazuru:
100 gr čokolade
Priprema
Umutiti belanca sa šećerom i vanil šećerom, dodati žumanca. Zatim lagano umešati brašno s praškom za pecivo, jogurt, mleko, ulje, zatim lešnike i najzad krupno ribane jabuke sa malo cimeta.
Masu izjednačiti i razliti u pleh obložen pek papirom.
Lepo poravnati i staviti peći.
Peći u prethodno zagrijanoj rerni na temperaturi od 200°C oko 30- 35 minuta. Po potrebi smanjiti temperaturu da kolač ne bi jako potamneo.
Ohlađen kolač preliti rastopljenom čokoladom i seći na parčad. Veoma je ukusan i sočan...sladite se..
No comments:
Post a Comment