Bakina kuhinja - prelivena pita sa višnjama nećete odoleti
Sočna i ukusna, prosto mami za parče više. Ne sprema se teško, a nije ni skupa. Ova ukusna poslastica predstavlja kombinaciju gotovih kora za pitu, biskvitnog testa i višanja, a prelivanje sirupom samo naglašava njenu sočnost da joj je jednostavno teško odoljeti. Kada je jednom napravite i probate, uvek ćete je praviti. Sladite se dragi moji...
9 gotovih tankih kora
300 gr višanja
250 gr šećera
4 jaja
50 ml ulja
1/2 praška za pecivo
1 vanilin šećer
5 kašika. griza
1 jogurt (200 ml.)
limun
Jaja umutiti mikserom sa šećerom (4 kašike)i praškom za pecivo, dodati griz, jogurt i zatim sipati ulje i sve lepo izmešati.
Prvu koru prostrite na sto pa je malo pouljite, zatim preko nje raširiti drugu koru pa je namazati sa filom, preko nje i treću koru koju takodje namazati filom i staviti malo višanja.
Saviti ivice i uviti u rolnicu. Tako uraditi sa ostalim rolnicama. Ostatak fila premazati preko rolnica. Peći na 180 stepeni C oko 40 min. Staviti u šerpu 200 gr šećera dodati 150 ml. vode vanilin šećer i naseći kriške limuna skuvati sirup i prohladiti. Pitu iseći i preliti vruću pitu sa hladnim sirupom. Ostaviti da pita upije..Sladite se dragi moji
No comments:
Post a Comment