Pages

Monday, October 16, 2017

Bakina kuhinja- burek ili pita sa mesom bez kora

Bakina kuhinja- burek ili pita sa mesom bez kora

Ovako pripremljen burek ili pita, kako god ga budete poželeli nazvati, veoma je ukusan, a što je još važnije, izuzetno lak i brz za pripremu.
Odličan  je i za iznenadne goste , a uz neku salaticu, pavlaku ili jogurt može  biti i predlog za brzi ručak. 
Možete ga poslužiti toplog, a jednako je dobrog ukusa i hladan. Prijatno dragi moji...


Potrebno je:
4 jaja
250 gr. mlevenog mesa
1 praziluk
1 pavlaka ili jogurt od 200 gr.
6 kašika griza
6 kašika brašna
1 prašak za pecivo
50 ml ulja
so..biber

Priprema:
Praziluk iseći na kolutove pa propržiti na ulju dodati mleveno meso pa malo prodinstati.. dodati so i biber.Ostaviti da se prohladi. Umutiti jaja, dodati brašno i griz u koji smo izmešali prašak za pecivo. U to dodajte mleveno meso zatim jogurt ili pavlaku i sve dobro izjednačite. 


Pleh podmažemo vel. 24 sm. i tu sipamo naše testo. Odozgo može malo rendanog kačkavalja. Peći na 200 stepeni C oko 35 - 40 min. Ohladjen burek seći na kocke i služiti uz kiselo mleko ili jogurt. 



No comments:

Post a Comment