Bakina kuhinja- burek ili pita sa mesom bez kora
Ovako pripremljen burek ili pita, kako god ga budete poželeli nazvati, veoma je ukusan, a što je još važnije, izuzetno lak i brz za pripremu.
Odličan je i za iznenadne goste , a uz neku salaticu, pavlaku ili jogurt može biti i predlog za brzi ručak.
Možete ga poslužiti toplog, a jednako je dobrog ukusa i hladan. Prijatno dragi moji...
Odličan je i za iznenadne goste , a uz neku salaticu, pavlaku ili jogurt može biti i predlog za brzi ručak.
Možete ga poslužiti toplog, a jednako je dobrog ukusa i hladan. Prijatno dragi moji...
Potrebno je:
4 jaja
250 gr. mlevenog mesa
1 praziluk
1 pavlaka ili jogurt od 200 gr.
6 kašika griza
6 kašika brašna
1 prašak za pecivo
50 ml ulja
so..biber
Priprema:
Pleh podmažemo vel. 24 sm. i tu sipamo naše testo. Odozgo može malo rendanog kačkavalja. Peći na 200 stepeni C oko 35 - 40 min. Ohladjen burek seći na kocke i služiti uz kiselo mleko ili jogurt.
No comments:
Post a Comment