Bakina kuhinja - sirup od višanja bez konzervansa
Potrebno je:
5 kg višanja
4 kg šećera
sok od 3 limuna po želji
Priprema:
Dodajte šećera onoliko koliko imate sirupa po želji sok limuna ili 1 limuntus (ja nevolim limuntus jer mi smeta). Staviti na šporet da vri vodite računa da nepokipi kod vrenja, pokupiti obavezno svu penu kutlačom.
Ostaviti da vri 3-4 minuta. Staklene flaše dobro oprati najbilje ako imate sa širokim grlom.
Sipati u svaku flašu po malo da se zapari a zati puniti zatvarati metalnim poklopcem i
okretati flaše naopako.
Kad jednom poklopac uvuče vazduh tu više nema kvarenja soka.
Ostavite da se tako ohladi i onda spakovati u police.
Ostavite da se tako ohladi i onda spakovati u police.
hvala na divnim receptima :D
ReplyDeletedivni ste❤❤❤
ReplyDeleteДивни сте ,као и Ваши рецепти..желим Вам добро здравље и дуг живот, Вама и дејки, да нас још дуго подучавате у кувању на здрав и домаћи начин! На многаја љета!
ReplyDelete