Bakina kuhinja - italijanska fokača na bakin način
Potrebno je:
oko 300 gr brašna
200 ml. vode
1 kašika maslinovog ulja
15 gr kvasca
1 kašika šećera
150 gr. sira
1/2 glavice crnog luka
1 paradajz
origano
3 čena belog luka
ruzmarin
masline
Priprema:
U mlakoj vodi rastvoriti kvasac i šećer pa dodati ulje brašno so i zamesiti glatko srednje tvrdo testo pokriti ga i ostaviti ga malo da odmori 10 min. pa ga razviti veličine pleha.Namazati testo maslinovim uljem. Ostaviti testo malo da odmori.
VIDE:
Varjačom (drškom) napraviti rupe po testu pa poredjati kockice sira,belog luka, zatim listove crnog luka paradajza, masline, listiće ruzmarina origano. peći na 200 stepeni C oko 20 min.
Dobili ste fantastičnu fakaču na bakin način ...
https://www.youtube.com/watch?v=DFjsg2otABY
No comments:
Post a Comment