Pages

Sunday, June 18, 2017

Bakina kuhinja - fina čorbica od tikvica melem za dušu

Bakina kuhinja - fina čorbica od tikvica melem za dušu



Potrebno je:
1 glavica luka crnoga
malo ulja

2 zelene paprike paradajz

začin,biber, so peršunov list
1 srednje veličine tikvica mlada
2 mlada krompir
1 veća šargarepa
1 pašknat
1 k.k. brašna

Priprema:
Na ulju propržiti seckani luk, dodati na kolutove šargarepe i zelenu papriku pa i to propržiti . Kad se to proprži dodati 1.k.k. aleve paprike zatim seckan krompir i tikvicu na kockice. 



Sve dobro izmešati i naliti vodom da se krčka. 







Video:https://www.youtube.com/watch?v=2F2dfq9oC0Y&t=61s

Kad se povrće skuva dodati oljušten paradajz  začin i biber. To kuvati još par minuta. U malu šoljicu razmutiti brašno sa malo vode i ubaciti i pustiti da vri minut dva. Probati na ukus pa po potrebi dodati i malo soli... Isključiti i dodati seckan peršun i poklopiti. Naša zdrava i fina čorbica je gotova. Prijatno!!

No comments:

Post a Comment