Pages

Wednesday, May 24, 2017

Bakina kuhinja - sočni tart od jagoda

Bakina
 kuhinja - sočni tart od jagoda

Potrebno je:
150 gr brašna
1 jaje
100 gr margarina
100 gr šećera
1 puding od vanile
300 ml. mleka
korica i sok limuna
malo soli

Priprema:

Umutiti margarin dodati šećer 50 gr. i jaje dodati brašno i na vrh noža prašak za pecivo. Umesiti mekše testo.

Pleh okrugli (25 sm. ) namazati  i posuti brašnom i rastanjiti testo po dnu i sa strane po ivicama tepsije peći na 180 stereni C 15 min. Skuvati puding po upustvu pa ga rasporediti po dnu pečenog beskvita. Odozgo rasporediti jagode.



U lončić izvadi 5-6 kašika džema dodati 2-3 kašike vode izmešati i provreti uz mešanje.



 Sipati preko jagoda i biskvita.






Ostaviti da upije seći ohladjeno..


No comments:

Post a Comment