Pages

Tuesday, April 4, 2017

Bakina kuhinja - hrskavi domaći čips bolji od kupovnog

Bakina kuhinja - domaći čips bolji od kupovnog




Potrebno je:
Krimpir
ulje
so
ljuta paprika (čili)

Priprema:
Krompir oprati očistiti i iseći na tanke listiće, zatim ga potopiti u vodu da stoji 5-6 min. 



Promeniti vodu i isprati krompir par puta da se dobije bistra voda a zatim ga izvaditi na čistu krpu da dobro upije vodu.



 Ulje ugrejati i staviti  krompir ne mnogo (pogledaj VIDEO) da se prži sa obe strane da dobije lepu rumenu boju i bude hrskav. Potrebno mu je oko 3 minuta, vaditi u činiju u koju ste uvek stavili dosta papirnih salveta da upije masnoću.







 Krimpir posoliti, dodati ljuto ukoliko volite i spreman je za grickanje..Uživajte!

1 comment:

  1. Odličan je hrskav ukusan ubedljivo najbolji recept ikad 🥔💜💛

    ReplyDelete