Pages

Tuesday, January 3, 2017

Bakina kuhinja -najlepši preliven posni kolač (best dressed lenten cake)

Bakina kuhinja -najlepši preliven posni kolač:


Potrebno je:
450-500 gr brašna
500 gr rendanih jabuka
100 gr ml. oraha
1 vanilin šećer
1 k.k. praška za pecinv
1 k.k. sode bikarbone
100 gr šećera
50 ml. ulja

Preliv.
200 gr. šećera
200 ml. vode
1 vanilin šećer
1 sok od pomorandže



Priprema:

U rendane jabuke dodati vanilu, cimet  orahe ulje i šećer i sve dobro izmešati. U brašno dodati prašak za pecivo, sodu bikarbonu  i dobro izmešati i to dodati jabukama.



 Dobro izmešati da se sve sjedini. Pleh od 26 sm podmazati i pobrašnjiviti i sipati testo i zravnati. Peći u rerni na 190 stepeni C 40 min. Na polovinu pečenja može se pokriti  folijom ukoliko počne goreti. Pečen kolač dobro ohladiti pa iseći na kocke.

Sirup:

U šerpu staviti šećer, vodu, vanilicu ocedite jednu pomorandžu  i taj  sok dodajte i kuvati oko 6-7 minuta i hladan i isečen kolač preliti. Ostaviti da upije i dobro se ponovo prohladi. ..Sladiti se ...


Niste jeli bolji posni preliven kolač...sigurna sam


Omas Küche -najlepši mit fettarmer Kuchen gekrönt:


Es ist notwendig, zu:
450-500 gr Mehl
500 gr geriebener Äpfel
100 gr ml. Walnuss
1 Vanillezucker
1 K. K. Pulver pecinv
1 K. K. Backpulver
100 g Zucker
50 ml. Öl

Dressing.
200 gr. Zucker
200 ml. Wasser
1 Vanillezucker
1 Orangensaft


Zubereitung:

Die geriebene Äpfel hinzufügen, Vanille, Zimt, Walnüsse Öl und Zucker und alles gut mischen. In Mehl Backpulver, Backpulver und gut umrühren und fügen Äpfel. Gut umrühren alle zusammen zu sein. Backform von 26 cm und schmieren pobrašnjiviti und den Teig und Flugzeuge zu gießen. Backen im Ofen bei 190 ° C für 40 min. Auf die Hälfte der Koch kann mit einer Folie abgedeckt werden, wenn es anfängt zu brennen. Gebackene Kuchen kühl gehalten, aber in Würfel schneiden.

Sirup:

In einem Topf setzen den Zucker, Wasser, Orangensaft und Vanilice und kochen für ca. 6-7 Minuten, cool und der Kuchen gießen wurde geschnitten. Lassen Sie auch wieder cool zu tränken. ..Sladiti ... Sie haben nicht gegessen einen besseren Kuchen mit fettarmem gekrönt ... Ich bin sicher,

Grandma's kitchen -najlepši topped with low-fat cake:


It's necessary:
450-500 gr flour
500 gr grated apples
100 gr ml. walnut
1 vanilla sugar
1 K.K. powder pecinv
1 K.K. baking soda
100 gr sugar
50 ml. oils

Dressing.
200 gr. sugar
200 ml. water
1 vanilla sugar
1 orange juice


Preparation:

The grated apples add vanilla, cinnamon, walnuts oil and sugar and mix everything well. In flour add baking powder, baking soda and stir well and add apples. Stir well to be all together. Baking pan of 26 cm and lubricate pobrašnjiviti and pour the batter and planes. Bake in oven at 190 degrees C for 40 min. On half of the cooking can be covered with foil if it starts to burn. Baked Cake kept cool but cut into cubes.

Syrup:

In a saucepan put the sugar, water, orange juice and Vanilice and cook for about 6-7 minutes, cool and pour over the cake was cut. Allow to soak well again cool. ..Sladiti Be ... You have not eaten a better cake topped with low-fat ... I'm sure

3 comments:

  1. koliko je to "1 sok od pomorance", 1L ili manje ?

    ReplyDelete
  2. Ocediti jednu pomorandžu i sipati u sirup...

    ReplyDelete
  3. Hvala za predivne recepte,zadovoljstvo vas je pratiti.

    ReplyDelete