Potrebno je
Za biskvit:
4 jaja
150 gr. šećera
1/2 peciva
100 gr. brašna
8 kašika vode
1 kašika kakao
Za fil:
1/2 l mleka
150 gr. gustina
1 vanila
200 gr. šećera
100 gr. margarina
Za prelivanje i valjanje kapica:
100 gr kokosa
100 gr. crne čolplade
100 gr. bele čokolade
Priprema
Umutiti belanca sa šećerom dodati brašno,kakao vodu i pecivo. Peći biskvit na 180 stepeni C 30 min. Ostaviti da se ohladi pa čašom vaditi kapice veličine koje sami želite. U mleko dodati šećer i vanilu pa kad provri dodati razmućen gustin. Skuvan gustin ostaviti da se prohladi pa u hladan dodati umućen margarin. Sve lepo umutiti u glatku masu bez grudvica kao na videu. Izvadjene kapicepreseći na polovinu pa dodavati jednu kašiku kreme i razvući je lepo i po ivicama. Zatim ih uvaljati u kokos. Gotove kape preliti čokoladaom i ukrasiti po volji i balom čokoladom. Ostaviti da se ohlade i sladiti se...
Pogledajte VIDEO ovoga recepta:
No comments:
Post a Comment