Pages

Saturday, June 27, 2015

Domaći hleb da miriše cela kuhinja

Domaći hleb da miriše cela kuhinja


Potrebno:

700 gr. brašna tip 500
400 ml. mlake vode
kockica svežeg kvasca
kašičica šećera
kašičica soli

4 kašike ulja




Priprema:
Rastopiti kvasac u malo vode pa dodatišećer i izmešati. Vodu smlačiti pa dodati kvasac brašno, ulje i so i zamesiti testo ne mnogo tvrdo. Pustiti testo da dva puta naraste pa ga na dasku istresti izraditi malo rukama  i staviti u podmazan pleh. 


Pustiti da naraste i do pola  upleha (28 sm prečnik) pa peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni C pa posle 15 min. smanjiti na 180 stepeni C Hleb peći tačno 45 min. 


Ostaviti  da se prohladi pa ga seći... i šta drigo nego ga smažite..osetite kako miriše...



Prijatno dragi moji!


No comments:

Post a Comment