Pages

Thursday, May 14, 2015

Grčke ćufte

Grčke ćufte


Evo jednog tradicionalnog grčkog recepta koji će Vam se sigurno dopasti

Sastojci:

500 g mlevenog svinjskog mesa
1 jaje 
1 veliki krompir 
vezica peršuna 

malo soli, mlevenog bibera i cimeta 
manja glavica crnog luka
malo brašna 
ulje za prženje


Priprema:

Izrendajte krompir ali ne bacajte tečnost koja ostane posle rendanja. Ako je krompir baš svež i ostane puno soka, onda višak bacite, ali nema potrebe da ga cedite.
U meso umešajte krompir, jaje, peršun, luk, so, biber i cimet. Sve dobro umesite i oblikujte duguljaste ćuftice.
Uvaljajte ih u brašno i pržite na zagrejanom ulju sa obe strane da dobiju zlatnobraon boju. 
Poslužite ih tople uz pržen kromipir koji ste začinili limunom i solju.

No comments:

Post a Comment