Sarma sa mesom i sojom
Za mene je spremanje sarme uvek zadovoljstvo, volim da je spremam bila posna ili mrsna. A znate zašto? Pa svi moji ukućani obožavaju sarmu, a ostane i za sutra dan tako da sam mirna sa ručkom
Potrebno:
20 listova kiselog kupusa
200 gr. suvih rebara
400 gr. mlevenog mešanog mesa
1 glavica crvenog luka
100 g ljuspica soje
kašika začina
puna kašika masti ili šoljica ulja
1 k.k.mlevena paprika
1 glavica belog luka
1 k.k. ljute tucane paprike
5 listova lorbera
biber
so
Priprema:
Propržiti na masti ili ulju sitno seckan crveni luk i kad bude staklast dodati mleveno meso i još malo propržiti. Soju preliti vrelom vodom da malo nabubri a zatim je isprati u cediljki hladnom vodom iscediti i dodati mlevenu mesu. Dodati alevu papriku biber so i na kraju sitno iseckan beli luk.
Listove malo isprati u hladnoj vodi, ukoliko je malo više kiseo i zavijati sarme, i redjati uspravno u šerpu u krug .Sredinu ostaviti praznu u koju će te staviti suva rebra, list lorber i odozgo tucana ljuta paprika. Sarmu naliti vodom i kuvati 3 sata na tihoj vatri (da krčka)
Prijatno!
No comments:
Post a Comment