Podvarak sa pilećim krilcima
200g dimljene mesnate slanine
200g svinjskog mesa po izboru
1/2 kg pilećih krilca
2 glavice sitno naseckanog kiselog kupusa
5-6 češnjeva belog luka
4-5 lovorovih listova
3 kašičice mlevene paprike
1 kašičica mlevenog crnog bibera
kašika masti
Priprema
Kupus naseckati na sitne komadiće i dobro ga isprati u vodi. Ako je previše kiseo ili slan potrebno je isprati ga nekoliko puta.
Nakon ispiranja ručno ga ocediti i staviti u veću šerpu u kojoj će se pripremati obrok.
U ispran i oceđen kupus dodati iseckani beli luk, sitno seckanu dimljenu mesnatu slaninu, meso, pileća krilca mlevenu papriku, biber i lovorov list.
Na kraju dodati 2 kašike masti i veću šolju vode i sve dobro promešati.
Peći u rerni zagrejanoj na 180 C oko 2 – 2,5 sata. S vremena na vreme izvadite šerpu i promešajte kupus.
Kada primetite da je voda isparila dodajte još jednu šolju.
Važno je da kupus omekša, tako da ga probajte povremeno. Uz ovaj podvarak predlažemo dobru projaru
Prijatno!
Test
ReplyDelete