Pikantna pohovana piletina
Šta spremiti za ručak? Pitanje koju muči svaku domaćicu. Danas vam predlažem ovu finu mekanu piletinu za koju će se sigurno svi otimati. Pa evo ovog odličnog recepa na kome će vam svi zavideti
Za 10 šnicli potrebno:
1 čaša od jogurta brašna 1 kašičica soli pola kašičice bibera pola kašičice muskatnog oraščića 2 kašičice đumbira u prahu 1 kašika slatke mlevene paprike pola kašičice ljute mlevene paprike 1 kašičica belog luka u prahu
2 veća jaja
4 kašikevode
100 gr prezli
ulje za pohovanje
Priprema
Pileća prsa iseći na šnicle, malo izlupati čekićem, posoliti i poprskati sa malo ulja, pa ostaviti u frižider. Ukoliko nemate vremena, šnicle se mogu pohovati i odmah.
U činiji izmešati brašno i sve začine.
U drugoj posudi, viljuškom umutiti jaja sa vodom.
Svaki komad mesa najpre uvaljati u brašno sa začinima, zatim u jaja, pa u prezle - pritiskajući da se smesa lepo "zalepi".
Ugrejati ulje u tiganju i kada se ugreje, pržiti meso, po nekoliko minuta sa svake strane, dok ne postane zlatno-braon boje.
Kada porumene sa obe strane, vaditi na papirni ubrus da se ocede.Kao prilog Vam predlažem krompir pire
Prijatno!
No comments:
Post a Comment