Musaka sa pilećim mesom i kobasicama
Za današnji ručak vam predlažem musaku. Možete je spremiti na razne načine, dodajući u nju razne djakonije.. Ovo je moja musaka pa probajte odlična je...
Potrebno:
1 kg krompira
komad pilećeg mesa belog
par roštiljskih kobasica
glavica crnog luka
100 ml. ulja
200 ml. mleka
k.k. aleve paprike
malo bibera mlevenog
4 čena belog luka
začin
so
Priprema:
Iseckati crni luk i propržiti na ulju, dodati sitno iseckano pileće meso ( ja sam ga samlela u secku) na kolitiće kobasicu, dodati seckan beli luk, začin, alevu papriku i još posoliti po ukusu.
Krompir očistiti, oprati i iseći na tanke kolutiće. Redjati u stakleni djuveč i na polovini sipati pripremnjen fil. Prekriti ga drugom polovinom krompira. U tanjir izmutiti jaja i mleko i preliti musaku. Poklopiti i peći na 200 stepeni C oko sat vremena Do sledećeg recepta...
Krompir očistiti, oprati i iseći na tanke kolutiće. Redjati u stakleni djuveč i na polovini sipati pripremnjen fil. Prekriti ga drugom polovinom krompira. U tanjir izmutiti jaja i mleko i preliti musaku. Poklopiti i peći na 200 stepeni C oko sat vremena Do sledećeg recepta...
No comments:
Post a Comment