Čuspajz moje majke
Kulinarsku veštinu sam naučila od svoje majke, sigurna sam i vi. Evo jednog starog recepta koga ja vrlo često spremam i ovoga puta ga delim sa vama, probajte, jelo je baš ukusno.
Sastojci
1 kg krompira
100 ml. ulja
2 para pilećih bataka
200 gr kobasica
1 glavica luka
2 šargarepe
lorber
aleva paprika
1 kašika brašna
1 paprika zelena
2 paradajza
začin
Priprema
U sredinu staviti kobasice i posoljene i nauljene pileće batake
Sipati malu šoljicu vode i poklopiti . Staviti u rernu i peći oko 1 sat dok ne porumeni krompir i meso.
Luk iseći sitno i propržiti na ulju, dodati papriku iseckanu, šargarepu na kolutove, paradajz isčen,poklopiti i malo prodinstati.
Zatim dodati isečeno meso, lorber, začine, alevu papriku i krompir na tanke kolutove. Naliti vodom da ogrezne i kuvati na tihoj vartri sat vremena.
Vode uvek mora bii toliko da pokrije čuspajz. Kad je kuvano, dodati razmućenog brašna punu vršnu kašiku stim da ne sme da ima grudvica .
Ostaviti da dobro provri, probati pa ako treba još malo posoliti. Na kraju staviti kašiku seckanog peršuna. Naš čuspajz je gotov nadam se da Vam se dopao...prijatno !
No comments:
Post a Comment