Baklava bez kora sa jogurtom
Sastav
100 gr. mlevenih oraha
100 gr suvog grožđa
1 jogurt
1 šoljica ulja
3 šoljica mleka
3 šoljice brašna
3 šoljice griza
1 prašak za pecivo
Sirup:
šećer, 500 gr
voda, 1/2 litra
sok od jednog limuna
Priprema
U vanglicu staviti orahe,suvo groždje, mleko brašno ulje griz,pecivo i sve lagano dobro izmešati. Sipati u podmazan pleh. Zagrejati rernu na 180 C stepeni.
Peći u zagrejanoj rerni, dok gornja strana ne dobije zlatno braon boju oko 30 min.. Iseći na željeni oblik
Sirup: šećer dobro razmutiti u vodi i dodati sok od jednog limuna i pustiti da vri 5 minuta..
Napomena: ako nalivate sa hladnim sirupom, baklava mora biti vruća - ako nalivate vrućim sirupom, baklava mora biti hladna.
No comments:
Post a Comment