Pages

Friday, February 20, 2015

Bakina sarma

Bakina sarma


Sarma je jedno prelepo jelo koje svako sprema na svoj način. Neko je zaprži, neko ne, neko je zapeče u rerni a vi je spremite kako vi volite. Moj način spremanja sarme je ovaj. 

Potrebno
Sastojci

1 velika glavica kiselog kupusa
500 gr mešanog mlevenog mesa
3 šolje pirinča
glavica belog luka
200 grama suvih rebara

100 grama suve slanine
Začini: So, vegeta, aleva paprika, biber lorber


Iseckati i izdinstati crni luk, pa tome dodati mleveno meso, poklopiti i još prodinstati na šporetu. Dodati sitno seckan beli luk oprani pirinač i sve začine osim lorbera.

Očistiti i oprati listove kupusa, a zatim staviti jedan list na dlan i u njega stavljati po kašiku nadeva. saviti ivice i rolovati sarmu

Na dno staviti sino seckan kupus ili cele listove kupusa, suvu slaninu, malo bibera i lorbera. Sarmu redjati uspravno na ivice lonca u krug dok se ne popuni.

Zatim odozgo poredjati suva rebra i novi red sarmi dok se ne potroši sav materijal. Pokriti listovima kupusa i dodati još malo lorbera.

Sarmu naliti da ogrezne i kuvai 2 sata na tihoj vatri da voda ispari i ostane vrlo malo. Ja sarmu nikad ne zapržavam jer ima dovoljno masnoće i bez zapršeke. Uz ovu sarmu vam predlažem jednu lepu vruću proju. Prijarno Vam bilo!
















No comments:

Post a Comment