Kako spremiti knedle za supu
Danas nećemo kuvati supu, već će biti reč isključivo o griz knedlama. Pa da vidimo kako se one spremaju...
Potrebni sastojci:
1 jaje
1 kašičica rastopljenog maslaca (može i mast)
50-60 g grisa
malo soli
na vrh noža praška za peciva
Pripremanje:
Jajetu dodajte maslac i griz toliko da dobijete mekanu smesu.
Umešajte so i prašak za pecivo, pa smesu ostavite da miruje 30 minuta.
Pomoću kašičice grabite smesu i stavljajte u supu koja vri .Kad sve stavite u supu , kuvajte ih na laganoj vatri u poklopljenoj posudi oko 5 minuta.
Supu pospite peršinom i ostavite poklopljenu stajati još 4 minute.Gris knedle će troduplo narasti.
Napomena:
Ukoliko imate kuvanu pileću džigericu iz supe možete je izdrobiti i izmešati sa grizom knedle će biti još ukusnije...
No comments:
Post a Comment