`Dobrodošli u Bakinu kuhinju! Danas pravimo POSNE knedle sa šljivama po receptu koji pravim već 50 godina. Ovaj recept je tačno u gram i nema greške, a knedle su toliko mekane da se tope u ustima!
Ovaj tradicionalni recept je savršen za post ili za sve koji žele da uživaju u laganom, a ukusnom desertu.Potrebno je:
3-4 srednja krompira
brašno 1 puna kašika na svaki krompir
3 kašike ulja
soli
šljive
prezle
šećer
vanilin šećer
Priprema:
Krompir skuvati pa izgnječiti. Ubaciti brašno ilje i so i uamesiti mekše testo. Vaditi kuglicei medju rukama spljosnuti staviti u krug sljivu bez koščice pa je uviti sa testom i oblikovati knedlu i uvaljati u brašno
Redjati u poslužavnik. Prokuvati vodu posoliti pa ubaciti da se kuvaju na laganoj vatri. U šerpu staviti vanilin šećer i 2 kašike šećera i nekoliko kašika prezli oko 50 gr i pržiti na laganoj vatri
https://www.youtube.com/watch?v=xZdhF5CKcIs
No comments:
Post a Comment