Dragi moji ljubitelji domaćeg peciva, pripremila sam za vas recept za pamuk kiflice sa sirom koje će vas osvojiti svojom mekoćom i neodoljivim ukusom! Ove kiflice su toliko nežne da se tope u ustima, a bogato punjenje od sira čini ih savršenim za užinu, večeru ili kao slanu poslasticu za poneti. Jednostavna priprema uz malo strpljenja dok testo naraste, a rezultat su kiflice kojima niko neće moći da odoli. Poslužite ih tople uz jogurt ili ih spakujte deci za školu. Uživajte u svakom mekanom zalogaju! Prijatno!
NSto posuti brašnom pa istresti nadošlo testo pa ga razvit iklaginom za pola cm što šire u krug . Premazati ga malo rastopljenim maslacim četkicom pa isećoi na četvrtine a svaku četvrtinu još na pola a svaku polovin opet na pola da dobijete 4 trougla. U svaki staviti sir koji ste ubacili 1 jaje i izmešali . Povući širi kraj prema sebi na dužinu i gornji kraj na širinu. Uvijati u kiflici fino nežno da se ne pritiska ni najmanje, Redjati u pleh obložen peh papirom. Pokriti folijom da odmore dok se rerna ne ugreje na 220 stepeni
Potrebno je:
20 gr kvasca
1 kašičica šećera
300 ml mleka
1 jaje + 1 belance
500-550 gr brašna
50 gr maslaca ili ulja
200 gr sira
1 jaje za sir
soli
Priprema:
Izmrviti kvasac u malo mlakog mleka dodati šećer i 1 kašiku brašna. Kad kvasac nadodje sipati u vanglicu, dodati ostatak mlakog mleka jaje i belance i malo žicom izmutiti.
Dodavati brašno so i mesiti rukama varjačom ili miksero. Kad testo postane glatko i malo mekše nego za hleb /mora biti mekano / pokriti ga folijom i krpom i ostaviti da odmara još 40 min na sobnoj temperaturi da se udvostruči i viže.
https://www.youtube.com/watch?v=byAAWGnSDZE
No comments:
Post a Comment