Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, October 2, 2022

Vrhunski recept za blitvu, spanać, ili zelje ovo nemojte propustiti

Vrhunski recept za blitvu, spanać, ili zelje ovo nemojte propustiti


Zelje je iz roda kupusa, blitva je slična spanaću. I jedna i duga namirnica su izuzetno zdrave, čiste organizam od toksina, pozitivno utiču na srce, jačaju kosti, popravljaju raspoloženje...To je mala riznica vitamina i minerala Vekovima se zelje tretira kao hrana za siromašne . Pozitivno utiče na srce, raspoloženje, imunitet, stvaranje crvenih krvnih zrnaca, na izgradnju kostiju i rad mišića.



Potrebno je:

1 par pilećeg belog mesa
1veća veza blitva
malo suve seckane slanine
mala glavica crnog luka 
1 šargarepa
3-4 čena belog luka
100 gr kisele pavlake
100 ml jogurta
1 manji paradajz
3 jaje
3 čena belog luka
malo kačkavalja
so..ulje..začin

Priprema:

Zelje ili blitvu oprati očistiti drškicu i obariti u malo vode. U vodu dodati 1 malu kašičicu jabukovog sirćeta. Bariti 2 min pa ocediti isprati i iseckati. 



Na ulju propržiti seckanu suvu slaninu,seckan crni luk , dodati na kockice šargarepu. Meso iseći na manje sitije (komadiće) pa posebno na ulju na najjačoj temperaturi propržiti da porumeni, U luk ubaciti ceckano zelje,  blitvu ili spanač.  


Meso posoliti dodati malo začina za piletinu , 1/2 kašičice ml. paprike i izjednaćiti. Ubaciti meso u blitvu pa posoliti ili dodati suvog začina i 3 čena seckanog belog luka. Tepsiju podmazati uljem i sve istresti. 



Odozgo poredjati na kocke oljušten paradajz. U činiju umutiti 3 jaja dodati pavlaku i jogurt. sve promešati Preliti preko mesa i protresti da jaja padnu na dno tepsije. Odozgo narendati malo kačkavalja i seckanog peršunovog lista. Peći na 200 stepeni C 30-40 min. da zarumeni. Služiti toplo.. Ništa bolje niste jeli..


https://www.youtube.com/watch?v=yk5wQzQlig4


No comments:

Post a Comment