Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Wednesday, April 21, 2021

Bakina kuhinja - predlog za fantastičan posni ručak ovo morate obavezno probati

Bakina kuhinja - predlog za fantastičan posni ručak ovo morate obavezno probati



Potrebno:

paprike
100 gr pirinča
1 veća glavica crnog luka
1 veća šargarepa
1 kašika ajvara
3 čena belog luka
2 paradajza ili krompira
200 ml kuvanog paradajza
soli bibera
1/2 kašičice crvene ml. paprike
1 kašičica brašna
prešunov list
ulje

Priprema:

Na ulju propržiti seckan crni luk i šargarepu na kockice. Pirinač obariti i ocediti. U propržen luk dodati , ml. papriku, ajvar, so biber i kuvan pirinač.



 Sve izmešati. Puniti  papriku smrznuti ili svežu i zatvarati  paradajztom ili listićima krompira. Redjati u podmazan pleh.


 U činiju staviti brašno i sipati kuvan paradajz i još toliko vode. Izjednačiti i preliti paprike. Još ih malo pouljiti i peći na 210 stepeni C oko 50 min. da lepo zarumene. 



Uživajte u prelepom ukusu 

https://www.youtube.com/watch?v=glT3Y0yr6lQ






















No comments:

Post a Comment