Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Wednesday, September 23, 2020

Bakina kuhinja- najmekša punjena fokača pogača sa ljutim čvarcima

Bakina kuhinja-  fokača sa ljutim čvarcima 



Potrebno je:

350 gr brašna
200 ml vode
15 gr kvasca
1 kašičica šećera
4 kašike maslinovog ulja
malo soli

Za nadev:

100 gr sira kockice
malo maslinki
5 kašika čvaraka zaljućenih
1 paradajz
50 gr šunke ili sudžuka
origano, krupna so...kim
1 žumance
malo ulja

Priprema
U mlakoj vodi rastvoriti kvasac i šećer pa dodati ulje brašno so i zamesiti glatko  testo pokriti ga i ostaviti ga malo da odmori 30 min. 



Razvući rukama testo bez mešenja veličine pleha.Namazati testo maslinovim uljem.  Masnim rukama napraviti rupe u testu u tu ubaciti seckan sir, kulen, maslinke  svarke.. 




Naseći ruzmarina a može malo i belog luka zavući veće  komade u testo. Premazati žimancetom i maslinovim uljem, posuti origanom krunom solju i  kimom



 Peći na 200 stepeni C oko 35 min da lepo porumeni. 



Vrhunska..


Dobili ste fantastičnu fokaču na bakin način ...





No comments:

Post a Comment