Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Monday, October 18, 2021

Šuškavi tope se u ustima, touglići kupusnjak sa kiselim kupusom i prazilukom prelepo

Šuškavi touglići kupusnjak sa kiselim kupusom i prazilukom prelepo


Potrebno je:
Prženi kupus
1/2 praziluka
tanke gotove kore
lisela voda ili 1 kašičica praška pecivo
ulje


Priprema:
Kupus iseći kao ribanac a praziluk sitno. Na ulju sve propržiti, Dodati bibera. U činiju sipati vodu kiselu i ulje, ako nemate kiselu vodu, mlaku vodu i 1 kašičicu praška za pecivo i 2  kašike ulja koje u toku mazanja treba dodavati po malo. 

Četkicom premazati prvu koru pa preko nje dodati drugu koru pa iseći na četiri trake. 


U dnu svake trake staviti kašiku kupusa i uviti u trougao kao što je prikazano u Videu.Redjati u podmazan pleh. 


Svaki trouglič premazati vodom i uljem, posuti susamo i peći na 200 stepeni C oko 35-40 min. Suškavi tope se u ustima

 https://www.youtube.com/watch?v=RJNX-kJ8z_8

No comments:

Post a Comment