Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

недеља, 10. март 2019.

Bakina kuhinja- punjeni kiseli kupus ovo još niste probali

Bakina kuhinja- punjeni kiseli kupus ovo još niste probali







Potrebno je:
 1 glavica kiselog kupusa
1 glaavica crnog luka
300-400 gr mlevenog mešanog mesa
aleve paprike
ljute tucane paprike
mlevenog bibera
1 kašičica brašna
1 jaje
soli
ulja
lovorov list
200 gr suvih rebara
50 gr pirinča

Priprema

Na ulju propržiti sitno seckan crni luk dodati kašičicu aleve paprike i tucane ljute paprike, mlevenog bibera, soli, pirinča opranog sve izmešati i  to dodati u mleveno meso koje ne pržimo sa lukom . 



Dodamo jaje i sve dobro izmešamo. Kupusu izvadino sredinu i u tu sredinu stavimo mleveno meso i pokrijemo listovima kupusa. Glavicu možemo okrenuti na dole a i ne moramo. 




U  200 -300 ml. vode dodati kašičicu brašna i malo aleve paprike kao i ulja i prelijemo kupus. Sa strane poredjati suva rebra i ubacili lovorov list.
 Dodati još malo vode po želji poklopiti i staviti u rernu na 250 stepeni C i krčkati  1.5 sat .





Kao prilog može krompir pire ili pečen krompir..Poželjna je čorbica po želji..Uživajte u ovom savršenom ručku..

Нема коментара:

Постави коментар