Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

петак, 22. март 2019.

Bakina kuhinja - kako napraviti tavče na gravče

Bakina kuhinja - kako napraviti tavče na gravče


Potrebno je: 
500 gr pasulja
100-150 gr crnoga luka
1 glavica beloga luka
1 kašika brašna
1 kašika aleve paprike
nane, biber so.. peršunov list
ulje..kim

Priprema

Pasulj oprati  u nekoliko voda sipati malo vode i kuvati 5-6 min. Prosuti vodu isprati i naliti drugu vodu. 





Dodati 2 kašike ulja, lovorov lis, list nane i biber u zrnnu po želji i kima. . Kad se pasulj skuva ne sme se prekuvati mora ostati malo vode skloniti na stranu. Crni luk iseći na sitno dodati ulje i pržiti da dobije staklastu boju...





 Dodati brašno i sitno seckan beli luk. I još malo pržiti dodati alevu papriku, mlevrenog bibera i sipati u pasulj i lagano izmešati. Posoliti po ukusu..




Vratiti na ringlu još minut dva samo da provri. Sipati u djuveč  odozgo poredjati paradajz na kolutove i svežu papriku sve po želji. 





Staviti u rernu na 250 stepeni C da tečnost ispari ali ne sasvim.







Uživajte u savršenstvu ukusa..

Нема коментара:

Постави коментар