Post Top Ad

Post Top Ad

četvrtak, 17. studenoga 2016.

Bakina kuhinja - posna punjena paprika prste da poližeš ( (great meatless stuffed pepper)

Bakina kuhinja - posna punjena paprika prste da poližeš (great meatless stuffed pepper)


Potrebno je: 
12-15 paprika može suvih
200 gr kuvanog pirinča
150 grama praziluka
150 gr šargarepe
150 gr rendanog krompira
začin, biber
2-3 kašike ajvara
200 ml kuvanog paradajza
2 paradajza na kolutove
100 ml. ulja
4 čena belog luka

Priprema: 
Praziluk iseći na tanke kolutove pa propržiti na ulju, dodati rendanu šargarepu, zatim rendan krompir i seckan beli luk pa sve još malo prodinstati.



 Dodati kuvan pirinač, ajvar, začin biber. Sve dobro izjednačiti i time puniti paprike( ako su paprike suve potopiti ih u toplu vodu da odstoje oko 30 minuta ocediti).



 Na svaku punjenu  papriku staviti kolut sečenog i oljuštenog paradajza. Preliti malo uljem i kuvanim paradajzom. Peći na 180 stepeni C oko 30-40 minuta da lepo porumeni. Prijatno dragi moji.


Grandma's kitchen - meatless stuffed pepper fingers licking (great meatless stuffed pepper)


It is necessary to:
12-15 peppers can dry
200 grams of cooked rice
150 grams leeks
150g carrots
150g grated potatoes
spice, pepper
2-3 tablespoons chutney
200 ml cooked tomatoes
2 tomatoes into slices
100 ml. oils
4 cloves garlic

Preparation:
Leek cut into thin slices and sauté them in oil, add grated carrots, then grated potatoes and chopped garlic up a little it cool. Add cooked rice, chutney, pepper seasoning. All well and thus equalize charge peppers (if you are peppers dry soak them in warm water to stand for about 30 minutes then drain). At each stuffed peppers put hoop cut and peeled tomatoes. Pour a little oil and cooked tomatoes. Bake at 180 degrees C for about 30-40 minutes to a nice golden brown. Pleasant dear ones.


Omas Küche - fleischlos gefüllte Paprika Finger lecken (große fleischlos gefüllte Paprika)


Es ist notwendig, zu:
12-15 Paprika kann trocken
200 Gramm gekochter Reis
150 Gramm Lauch
150g Karotten
150g geriebenen Kartoffeln
Gewürz, Pfeffer
2-3 Esslöffel Chutney
200 ml gekochte Tomaten
2 Tomaten in Scheiben
100 ml. Öl
4 Knoblauchzehen 

Zubereitung:
Leek in dünne Scheiben schneiden und in Öl andünsten, fügen geriebenen Karotten, dann geriebenen Kartoffeln und gehackten Knoblauch ein wenig abkühlen auf. In gekochten Reis, Chutney, Pfeffer würzen. Alles gut und so Ladung Pfeffer ausgleichen (wenn Sie Paprika sind trocknen Sie sie in warmem Wasser einweichen für ca. 30 Minuten dann abtropfen zu stehen). Bei jeder gefüllte Paprika setzen Reifen geschnitten und geschälten Tomaten. Gießen Sie ein wenig Öl und gekochte Tomaten. Backen bei 180 Grad C für etwa 30 bis 40 Minuten zu einem schönen goldbraun sind. Pleasant lieben.